Najszybsza i chyba najzdrowsza przekąska na świecie... Potrzebujemy tylko trzech składników - łososia wędzonego w plastrach, serka białego, np. Almette lub każdego innego oraz orzechów włoskich. Nic więcej, bowiem łosoś jest wyrazisty sam w sobie, serek to równoważy, a orzechy podkręcają cały smak dania. Pychota, a do tego pięknie wygląda. Zapraszam do kosztowania:-)
Nie wiem, jak Wy, ale ja na punkcie łososia ma lekkiego bzika. Uwielbiam go i tyle. Jak wiedzą wtajemniczeni, mięsem raczej gardzę, za to uwielbiam nabiał, a za orzechy dam się pokroić. No i z połączenia tych trzech składników, powstało takie oto wiosenne cudo:-)
Każdy plasterek łososia smarujemy serkiem, na to sypiemy rozdrobnione orzechy włoskie, zawijamy w ruloniki i...gotowe.
Muszę przyznać, że kolor tej ryby przyprawia o wiosenny zawrót głowy;-)
Do dekoracji użyłam tutaj roszponki. Uznałam, że lepiej wykorzystać roszponkę niż koperek, który teraz jeszcze jest, albo suszony, albo mrożony, albo pędzony niewiadomo gdzie, przez co pachnący niewiadomo czym;-) Poza tym, czy łosoś zawsze musi być podawany w towarzystwie koperku? Pewnie, że nie musi...
Wraz z tym szybkim daniem, ślę do Was równie szybkie życzenia świąteczne.
I dziewczyny...odkładamy fartuszki, łyżki i zamykamy kuchnię. Zapraszam w zamian za to na manicure i maseczkę nawilżającą. Nasza cera bardziej potrzebuje nawilżenia po zimie, niż nasz żołądek kalorii;-)
Buziaki i gorące pozdrowienia:-)
Mmmm ja za łososia dałabym się pokroić:) Wesołych Świąt
OdpowiedzUsuńhymm uwielbiam łososia :) swietnie wygląda, wesołych świat :)
OdpowiedzUsuńŚlinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńWszystkiego dobrego z okazji świąt. Asia
OdpowiedzUsuńŚnieg nam wszystkim popsuł szyki,
OdpowiedzUsuńprzykrył jajka i koszyki
a kurczaczkom zmarzły nóżki,
więc się tulą do rzeżuszki,
lecz choć śnieg nam pada w święta
i pogoda taka wstrętna
my święconym się dzielimy
i radości wszem życzymy.
Wesołych Świąt.
Wesołych Świąt Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTy chyba masz jakąś nadludzką moc... kiedy masz na to wszystko czas i zawsze tyle energii, optymizmu? Nie zmieniaj się nigdy!!!
OdpowiedzUsuńBuziole
Ania and company ;)
Very good post! We will be linking to this great content on our website.
OdpowiedzUsuńKeep up the good writing. zobacz, http://www.
hasandarzi.com/files/DRBGuestbook/guestbook/
Ja też uwielbiam łososia!! W każdej postaci! Choć nie ukrywam, że najbardziej chyba w roladzie ze szpinakiem... Chyba odmrożę kawałek, który został po świętach;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Hi there, after reading this remarkable article i am also happy to share my know-how here with colleagues.
OdpowiedzUsuńFeel free to visit my web page - kliknij
Actually when someone doesn't be aware of afterward its up to other people that they will assist, so here it occurs.
OdpowiedzUsuńCheck out my web blog :: kliknij